Wedstrijdverslagen H1/D1 Mei
9

Dames 1 Hisalis speelt 2-2 gelijk tegen FIT

Nieuws afbeelding

Op deze zonnige Moederdag hadden de dames hun moeders allemaal beloofd te winnen. En met onze mamas-to-be Sanne Dijkstra en Kim de Munk langs de lijn kon het niet anders dan een goede wedstrijd worden. Ook werden de dames in het veld aangemoedigd door Veerle de Nes die vanwege een blessure uit een vorige wedstrijd nog niet kon deelnemen.

FIT probeerde de Hisalis dames uit hun spel te halen door steeds te wisselen van kant. Maar daar lieten de dames zich niet door niet van de wijs brengen. Ze begonnen de wedstrijd fel met mooie aanvallen richting de cirkel van de dames van FIT uit Amsterdam. Helaas viel het eerste doelpunt niet aan de kant van Hisalis. Nog in het eerste kwart kwam FIT één keer goed door de verdediging komen en maakte meteen de 0-1. In het tweede kwart bleven we door drukken.

Na rust waren de Hisalis dames erop gebrand om de gelijkmaker te maken. Maar een ongelukkige pass werd door FIT onderschept die de score op 0-2 bracht. De dames bleven gefocust en kwamen er daarna snel en goed uit. Want in het derde kwart nam Tess een bal snel na overtreding en kon Linde de Haas op rand cirkel bereiken. Met een mooie backhand sloeg Linde de bal in de verre kruising en bracht het verschil terug naar 1-2.

Hisalis D1 bleef in het vierde kwart doordrukken wat uitmondde in veel kansen en corners. Met nog ongeveer 5 minuten te spelen kwam Jolien van Schieveen aan de linker kant de cirkel in en gaf een voorzet aan Linde de Haas. Via de keeper kwam de bal weer terug bij Jolien en die pushte de gelijkmaker er in.

Met deze sterke tweede helft met 2 goals nemen de dames in ieder geval een puntje mee naar huis voor hun moeders!

Verslag: Jolien van Schieveen
Foto’s D1: Auke Hoekstra