Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
10

D1 ervaart 1e verlies uit bij FIT: 3-1

Nieuws afbeelding

Op 9 oktober speelde Dames 1 uit tegen FIT, uit Meisjes A1 was Marije Schuit als invaller meegenomen. Deze spannende pot zou bepalen wie de leiding van het klassement zou nemen, aangezien beide teams gelijk in punten stonden.

Om 12:45 uur ging het fluitsignaal en de wedstrijd begon. Dames 1 zette gelijk hoge druk en creëerde al snel een eerste actie. De hoge flats van Zoë Duivenvoorden kwam net op de lat en dus bleef het 0-0 in Amsterdam. Enkele minuten later kreeg dames 1 een strafcorner tegen welke resulteerde in een 1-0 achterstand. Maar Hisalis hield vol en kreeg een strafcorner mee wat jammer genoeg voor de bezoekers geen doelpunt werd.

In het tweede kwart kreeg Dames 1 een counter tegen waaruit FIT de 2-0 scoorde. Ondanks deze twee tegendoelpunten hield de ploeg de moed erin en maakte zelf ook een doelpunt: Tess van Bochove liep met de bal over de 23-meterlijn en  bracht deze door middel van een harde slag richting de paal. Daar stond Sanne Dijkstra klaar om deze perfect in te tippen: 2-1.

Verder had Hisalis nog een aantal mooie acties, maar deze brachten geen verandering in de stand. In het laatste kwart brak FIT nog een keer door de linies van Hisalis wat uiteindelijk zorgde voor een eindstand van 3-1.

Wedstrijdverslag: Margot Porte, foto’s Dames 1: Sam Hoekstra