Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
5

H1 overtuigend verder in Silver Cup

Nieuws afbeelding

Heren 1 vertrok vrijdagavond voor hun eerste Silver Cup bekerwedstrijd naar derde-klasser Culemborg. Speciaal voor dit event had het team een touringcar geregeld zodat niet alleen Heren 1 en begeleiding, maar ook een grote afvaardiging van Hisalis damesteams, ouders en overige fans mee konden reizen om het team aan te moedigen.

Precies om 20.30 uur klonk het fluitsignaal. Na 10 minuten onderschepte Sam Hoekstra een bal van Culemborg en versnelde direct richting de 23 meterlijn. Hoekstra passte diagonaal op Jochem van Schieveen die direct doorkaatste naar Pepijn de Zwart. Die nam de bal mee de cirkel in en sloeg hard met de backhand op het doel, waar Hidde Kuiper paraat stond om hem listig in te tippen: 0-1.

Twee minuten daarna scoorde Jochem van Schieveen al de 0-2 waardoor Hisalis al meende op een monsterscore te kunnen rekenen. Maar Culemborg liet zijn tanden zien door direct in een snelle uitbraak de 1-2 te scoren waarbij invalkeeper Maarten Knaap kansloos was.

Het tweede kwart zette Hisalis Culemborg weliswaar vast op eigen helft, maar hun aanvallen stuitten telkens op de stugge verdediging van de thuisploeg. Bijna werd het 1-3 door een tip-in van Jochem Dalhuisen na een harde slag de cirkel in door Boudewijn Broersen, maar die ging net over de lat. Halverwege het tweede kwart wist Culemborg voor slechts de vierde keer tot dan toe in de cirkel van Hisalis te komen maar opnieuw met uitstekend rendement: 2-2.

Kort daarna zette Boudewijn Broersen zijn ploeg weer op voorsprong met zijn snoeihard ingeslagen strafcorner die via de legguards van de keeper in het net vloog: 2-3. De turncornervariant in de strafcorner erna verliep niet vlekkeloos door fel uitlopen van twee verdedigers van Culemborg. Tristan Beelen sloeg uiteindelijk de bal nog wel op de plank maar de scheidsrechter had al afgefloten dus dat feest ging niet door.  De backhandslag van Jochem van Schieveen in de strafcorner in de laatste minuut voor rust spatte tegen de zijplank net naast.

Coach Tabe Roggeveen moest zijn manschappen even pittig onderhouden over de spelopbouwafspraken waar te laks mee om gegaan werd in de eerste helft. Routinier Dirk Jan Remmerswaal werd ingezet om na rust de puntjes weer even op de i te zetten.

Het verschil werd direct duidelijk na terugkomst van de teams op het veld. Ondanks dat  tijdens de rust in het clubhuis de vele Culemborgfans opgelucht leken over het standhouden van hun Heren 1 tegen de "hoog in de tweede klasse” spelende tegenstander, werd het als snel duidelijk voor het vele publiek dat aan beide kanten van het veld in goede sfeer meeleefde, dat de pret nu wel over was. De opbouw verliep nu over een man meer en door het rondspelen van de bal van links naar rechts met af en toe een uitval liet Hisalis Culemborg zich helemaal stuk lopen.

Het was een kwestie van tijd en de score werd geopend door Job van Schieveen die gedecideerd vanaf de linkerpaal de liggende keeper omspeelde: 2-4. Het spel liet een eenrichtingsverkeer richting het doel van Culemborg zien. Een vrije bal van de thuisploeg werd door Hisalis onderschept en direct in de stick van de alvast wegsprintende Pepijn de Zwart gespeeld. Vanaf de middellijn renden De Zwart en Deniz de Jong in een 2 op 2 bezetting richting doel. Net voor de cirkel eindigde de bal bij de Jong die de cirkel inlopend nog de tijd kreeg om te bedenken dat het mooi  2-5 scoren is met een lobje over de keeper, en zo geschiedde. Het zelfvertrouwen van Hisalis in eigen kunnen was voor iedereen sterk voelbaar en het werd genieten voor de vele Hisalis fans langs te lijn.

Jurriaan Beelen brommerde meerdere keren langs de zijlijnen om het de verdedigers moeilijk te maken, en scoorde bijna nog een doelpunt uit een mooie uitgespeelde aanvalssituatie.  In de cirkel van Culemborg werd het erg druk omdat de thuisploeg zich daar terugtrok, maar Jochem Dalhuisen wist toch nog de bal na heel veel balverkeer in het net te prikken: 2-6.  Hidde Kuiper maakte het af op 2-7 met zijn klassieke draai om de as na aanname van een moeilijke harde pass.

De keeper van Culemborg excelleerde in de tweede helft door duikend en springend nog  veel meer kanonskogels van Hisalis uit zijn doel te houden want anders was de schade voor zijn ploeg nog veel groter geweest.

Tevreden over met name de tweede helft werd het samen met de Culemborgers nog erg gezellig in hun mooie clubhuis. Tegen middernacht ging iedereen dan toch de spelersbus in terug naar Lisse. Robert de onverstoorbare chauffeur bracht Hisalis in no-time (…) veilig naar huis terug en zo kon iedereen nog lang nagenieten van deze topavond.

Wedstrijdverslag: Ron Wijlling/Caroline van den Bosch, foto's: Auke Hoekstra