Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
28

HO25-1 (nog) geen winterkampoen: 2-2

Nieuws afbeelding

Hisalis Jong Heren 1, dit seizoen HO25-1 genaamd en koploper in de competitie, was op bezoek bij nummer twee Amsterdam. Bij winst zou Hisalis winterkampioen zijn en promoveren naar de overgangsklasse.  De thuiswedstrijd was met 0-2 verloren, dus er was sprake van enige gezonde spanning bij de bezoekers.

Amsterdam ging duidelijk voor eigen kansen op het kampioenschap en ging direct aanvallend aan de slag hetgeen resulteerde in een 1-0 voorsprong na 4 minuten. Kort voor rust gaf  Wouter Cornelissen vanaf eigen helft een zuivere scoop ver in de cirkel op Thijs Legel. Die ving op fabuleuze wijze de bal uit de lucht en tenniste de bal direct door hoog in het net: een spectaculaire gelijkmaker tot grote vreugde van het team en van de vele meegereisde Hisalis supporters.  Daarna kwam Hisalis zelfs op voorsprong door  een strakke sleeppush uit de strafcorner op de plank door Koen Wubbe: 1-2.

In het derde kwart maakte Amsterdam echter weer gelijk,  daarna werd het een zeer spannende wedstrijd waarbij beide ploegen kansen kregen om te scoren maar deze uiteindelijk niet wisten te verzilveren. In de laatste minuut van de wedstrijd was de druk van Amsterdam op het doel van Hisalis groot. Tien seconden voor tijd was er een zeer gevaarlijk schot van de spits van Amsterdam op het doel, maar keeper Domien Steenbergen strekte zijn been tot het uiterste uit en wist met zijn klomp deze kanonskogel uit zijn doel te schoppen en redde zijn team van een onverhoopte nederlaag. Nu kan Hisalis alleen maar afwachten welke score Amsterdam in hun laatste wedstrijd tegen TerriĆ«rs neer zal zetten 4 december in Heiloo. Maar alleen een monsterscore van Amsterdam kan Hisalis nog van promotie afhouden.