Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
19

H1 speelt net gelijk tegen Amstelveen: 3-3

Nieuws afbeelding

Na het onverwachte verlies vorige week tegen Haarlem trad Heren 1 voor de tweede wedstrijd na de winterstop aan tegen hekkensluiter Amstelveen. Onverwachts kwamen de bezoekers al na een paar minuten spelen op voorsprong na een snelle uitbraak door de linies van Hisalis: 0-1. Gelukkig wist Jochem Dalhuisen na tien minuten de stand weer gelijk te trekken.

Het tweede kwart hielden beide teams elkaar in evenwicht. Uit het spel dat Amstelveen op de mat legde kwam hun lage positie op de ranglijst niet tot uiting: het team dat de tweede seizoenshelft met een nieuwe coach startte maakte het Hisalis erg moeilijk om in hun spel te komen met hun gevaarlijke aanvallen en fanatieke spel. Hisalis liet links en rechts wat gaten vallen waardoor regelmatig alle zeilen bijgezet moesten worden om niet op achterstand te raken. Gelukkig was daar Sam Hoekstra die met zijn top sleeppush uit de strafcorner zijn team in het derde kwart  op voorsprong bracht: 2-1.

Maar Amstelveen bracht de stand daarna met een directe counter gelijk. Hoekstra zorgde voor opluchting door de bal in het laatste kwart opnieuw in het net te slepen: 3-2. Daarna werden de laatste spelminuten zenuwslopend voor het publiek. Hisalis kreeg nog meerdere kansen om de voorsprong uit te breiden en twee minuten voor tijd leek dat ook te lukken. Maar de bal die Jurriaan Beelen bij de linkerpaal uiteindelijk op de plank sloeg had eerst zijn voet geraakt dus die score werd uiteindelijk afgekeurd.

Amstelveen gaf niet op en met een majestueuze pass diagonaal vanaf het achterveld werd in de laatste seconden hun voorhoede bereikt. In de nerveuse scrimmage die volgde voor het doel van Hisalis lukte het Amstelveen om de bal in het doel te slaan en direct daarna werd afgefloten. En zo moest Hisalis genoegen nemen met slechts één punt uit deze wedstrijd, een bittere pil. Maar gelukkig is er volgende week weer een nieuwe wedstrijd, uit tegen Baarn.

Foto’s H1:  Auke Hoekstra