Wedstrijdverslagen H1/D1 Apr
2

H1 wint overtuigend van Weesp: 3-1

Nieuws afbeelding

Op deze zonnige zondagmiddag speelt het H1 team in een koude noord-oostelijke wind tegen Weesp. Winst is vandaag nodig om de aansluiting bij de top drie terug te pakken. De mannen beginnen vol vertrouwen aan de wedstrijd maar zonder Maarten de Wit en Deniz de Jong die door een blessure lange tijd niet mee kan doen.

Zowel Weesp als Hisalis laten in de eerste 8 minuten aanvallend spel zien en in de 10-de minuut is er een strafcorner voor Hisalis. De keeper van Weesp keert de snoeiharde push van Sam Hoekstra maar maakt daarbij een overtreding waaruit een nieuwe strafcorner volgt die wel wordt verzilverd door Sam: 1-0.

Hisalis laat weinig toe in het eerste kwart maar Weesp moet niet onderschat worden. Nog net voor het tweede kwart krijgt Weesp een strafcorner nadat Hisalis een overtreding begaat net buiten eigen cirkel.

In het tweede kwart voert Weesp het tempo op en kan Yorik Dijkhuis zijn vakmanschap tot twee keer toe laten zien door de bal in de cirkel tijdig te onderscheppen.

Weesp heeft de opdracht gekregen gevaarlijker te worden en heeft het initiatief op het veld overgenomen. Hisalis heeft spaarzaam een uitbraak op de helft van Weesp. Toch lukt het Weesp niet om in die eerste 8 minuten tot score te komen. Na 10 minuten is er een aanval van Hisalis en wordt Pepijn de Zwart binnen de 23 meter gevloerd. Er volgt een gele kaart die na onderling overleg van de scheidsrechters wordt ingetrokken. Er komt wel een strafcorner die door Sam wordt gesleept en in eerste instantie door de keeper wordt tegengehouden maar met een boogje toch in het net verdwijnt: 2-0.

In het derde kwart lijkt het er op dat Weesp meer de scoop wil inzetten en dat voor beide teams soms leidt tot onduidelijkheid in de arbitrage bij balaannames. Na 5 minuten heeft Hisalis de controle opnieuw terug en probeert steeds aanvallend naar de goal van Weesp te werken. Als Jochem Dalhuisen in de 46-ste minuut op de stick wordt geslagen bij een doelpoging in de cirkel volgt er een strafbal. Sam pusht de bal hard in de linkerbovenhoek en zet daarmee de stand op 3-0.

Weesp geeft niet op en probeert met sterke onderscheppingen en met goede passes de 23 meter van Hisalis binnen te dringen. Er liggen stafcorners voor Weesp op de loer maar Hisalis houdt het zuiver. Uiteindelijk kan Hisalis niet voorkomen dat een van de aanvallers met een harde backhandslag de stand op 3-1 zet.

Hisalis herpakt zich in sterk aanvallend spel en gaat het vierde kwart in met meer aandacht voor de scoops en snelle aanvallers van Weesp. Helaas is er met nog 14 minuten te spelen een groene kaart voor de aanvoerder van Hisalis. Met 10 Hisalis spelers ruikt Weesp kansen en gaat hoge druk spelen. Hierdoor ontstaan er 2 strafcorners die niet worden benut door Weesp.

De scheidsrechter geeft nog 2 minuten speeltijd aan en in die tijd speelt Hisalis overtuigend uit. De 3 punten zijn binnen. Hisalis H1 lijkt zijn weg omhoog teruggevonden te hebben. Yorik Dijkhuis wordt uitgeroepen als man-of-the-match en het team kan nu vol trots een ereronde lopen om de supporters te bedanken.