27

H1 walst over Westerpark met 7-1

Nieuws afbeelding

Zondag kon Hisalis in de laatste veldwedstrijd voor de winterstop goede zaken doen bij winst tegen Westerpark uit Amsterdam die evenveel punten heeft in de competitie. Sowieso staan de nummers 2 tot 6, inclusief Hisalis, heel dicht op elkaar.

Tijmen Hagedoorn verving de zieke Mats de Bruin op een zeer regenachtige middag. Het eerste kwart was het aftasten van beide teams: Westerpark liet Hisalis het spel maken maar kwam zelf niet tot gevaarlijke aanvallen. Na 10 minuten opende Tristan Beelen de  score met een doelpunt uit een strafcornervariant. Het tweede kwart bracht Hidde Kuiper zijn team op 2-0 met een hoge bal in het net van Westerpark.

Hisalis zat goed in de wedstrijd en liet het publiek goede combinaties en snel spel zien. De passes waren zuiver wat gevaarlijke aanvalspogingen mogelijk maakten die Westerpark in het nauw brachten. Jochem Dalhuizen wist binnen enkele minuten twee keer te scoren zodat het 4-0 kwam te staan.

Na de rust wist Westerpark het tij enigszins te keren door hoge druk op Hisalis te zetten om de goede opbouw van Hisalis te verhinderen. De bezoekers maakten zelfs een doelpunt en bij de stand van 4-1 moest Hisalis even orde op zaken stellen.

Direct na de start van het laatste kwart maakte wederom Jochem Dalhuizen de 5-1. De rest van dit kwart maakte het team van Hisalis hun coach Tabe Roggeveen tevreden door mooie combinaties op de mat te leggen. Dalhuizen brak gevaarlijk door de linies van Westerpark en werd onreglementair gestopt. Hij bracht de stand op 6-1 door zelf de strafbal te nemen wat zijn vierde doelpunt in deze wedstrijd betekende, een echte goalgetter!

Hidde Kuiper scoorde in de slotfase nog de 7-1 zodat Hisalis tevreden de mat kon verlaten. De heren gaan nu de zaal in, tot ziens 3 maart volgend jaar langs het veld.

Wedstrijdverslag: Ron Wijling/Caroline van den Bosch, foto's: Sam Hoekstra