Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
15

Dames 1 Hisalis pakt wederom punt tegen Montfoort: 1-1 gelijkspel

Op een regenachtige middag ontving Hisalis D1 het eerst damesteam van Montfoort. Zij wisten alleen nog te winnen van hekkensluiter Saxenburg waar Hisalis gelijk tegen speelde. Er was dus kans op het behalen van punten. De eerste helft toonde een licht overwicht van Hisalis, mede tot uiting komende in meerdere strafcorners, maar mede door de afwezigheid van aanvalster Femke Austie door een langdurige peesblessure, werden deze corners keer op keer niet verzilverd.

De getrainde verdedigingspatronen werden keurig uitgevoerd, maar strandden meestal op het middenveld zodat er geen aanval uit voort kon vloeien. De score werd door Montfoort geopend met een strafbal voor de bezoekers: 0-1. In de tweede helft gingen de spitsen van Hisalis wat hoger staan, dit creëerde meer ruimte in het spel en zorgde ervoor dat Hisalis meer greep op de wedstrijd kreeg. Er waren meerdere mooie aanvalsacties te zien, maar de keepster van Montfoort liet zich geen enkele keer verrassen.

De achtste strafcorner voor Hisalis werd ingeschoten door Judith Bruning, gepakt door de keeper, maar in de rebound wist Simone Augustinus met een attente actie de bal met een tip hoog in het linkerzijnet te plaatsen. De wedstrijd ging daarna op en neer zonder duidelijk overwicht voor de ene of andere partij. De 1-1 bleek uiteindelijk de eindstand.