header foto header foto header foto header foto
 
Activiteiten Okt
29

Oefeninterlands Hisalis vs Ashford School

Vrijdag 26 Oktober was het zover. Naast de drukbezochte ‘ik hou van Hisalis’ quiz speelde onze MC3 en JC2 hun eerste onofficiële oefeninterland tegen twee Engelse hockeyteams van Ashford School for Adventurous Learning uit Kent, Engeland. Een wedstrijd die stond stand is gekomen uit het uitwisselingsprogramma van de Bassets Rugby in Sassenheim. Ashford School is een zeer sportgerichte school waarbij lol in het sporten en het ontwikkelen van teamspirit voorop staat. De teams die ons bezocht hebben spelen niet alleen hockey maar ook – typisch Engels – rugby.

Om 18.30 uur was het al een drukte van belang langs de lijn. De meiden van Hisalis, onder leiding van Kees, gingen als een furie van start en overdonderden de Engelsen vanaf minuut 1 van de wedstrijd. Of het nu kwam door het bezoek aan Amsterdam en de daar opgedane indrukken of gewoon door onze kwaliteit (meer waarschijnlijk), Ashford kwam deze start niet te boven en Hisalis liep uit naar een eindstand van 16-0. Een afdrogen welke vrouwmoedig gedragen werd door Ashford. Klasse dus voor ons team maar zeker ook voor de Engelse opponent. Een sportieve wedstrijd, veel goals en vooral lol onder elkaar.
 
Om 20.00 uur was het zo nodig nog drukker, clubhuis vol en veel volk langs de lijn op veld 1. De heren van Hisalis JC2 speelde wellicht hun beste wedstrijd ooit, goed samenspel overzicht en teamspirit. Na 1-2 bij de rust goed teruggekomen tot 2-2. Toen was het de beurt aan ‘Messi’ zoals we een van de Engelsen kunnen bestempelen. Constant komend van de eigen helft stak hij snel het veld over, helaas hadden wij geen antwoord hierop en wonnen de Engelsen verdiend met 2-4. Ook dit was een sportieve maar intense wedstrijd waarbij ook de rugby talenten uit Ashford wel eens naar voren kwamen.
 
Na afloop was er een kort samenzijn, mooie woorden van de begeleiding van Ashford en als dank een ‘charity shield’ voor Hisalis MC3 en JC2. Deze komen mooi in onze prijzenkast. Dit soort initiatieven zijn leuk voor de club, voor de spelende teams en voor de supporters langs de lijn. Kortom een prachtige avond en belevenis voor Hisalis. Met dank aan de medeorganisator Frans Duijvenvoorden, een noeste kracht binnen ons vrijwilligersteam!
 
René Elfering
Team begeleider JC2
Bijlage

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.