Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
21

H1 stuit op topkeeper Nieuwegein: 1-3 verlies

Nieuws afbeelding

Het eerste kwart hielden beide teams elkaar goed in evenwicht, een backhand slag op het doel van Nieuwegein van Deniz de Jong ging maar net over. Het tweede kwart kreeg Nieuwegein langzaam meer grip op de wedstrijd. De Hisalis spelers wisten elkaar niet altijd goed te vinden en er werd daardoor regelmatig onnodig balverlies geleden. Hisalis kreeg wel zijn strafcorners mee maar ze wilden er niet in, mede door telkens goed ingrijpen van de keeper. Aan Hisalis zijde verrichtte keeper Yorik Dijkhuis ook goed werk met enkele snelle reddingen.

Na rust drukte Nieuwegein door en kwam uiteindelijk op 0-3 voorsprong, de laatste door een strafbal. De bezoekers kregen enkele gele kaarten voor fysiek spel omdat zij te fanatiek op de bal en de spelers zaten. Jochem van Schieveen redde de eer van Hisalis door zijn fraaie treffer in het laatste kwart. De keeper van Nieuwegein verkeerde in grote vorm en stopte door zijn attente optreden elke aanval op zijn doel door de aanvallers van Hisalis.

Hisalis zal in de return er ongetwijfeld alles aan doen om een beter resultaat te behalen tegen deze lastige tegenstander.

Foto’s: Auke Hoekstra