Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
28

H1 Winterkampioen met 5-0 zege op Kraaien

Nieuws afbeelding

Op een frisse maar uiteindelijk droge zondagmiddag trad Heren 1 aan tegen Kraaien uit Wijdewormer. Deniz de Jong opende de score met een handig schot op doel dat de keeper van Kraaien verraste. In het tweede kwart zorgde Maarten de Wit voor de 2-0 hetgeen wat rust bracht in zijn ploeg. Het derde kwart liet Hisalis de tegenstander echter steeds vaker op haar eigen helft spelen, en het gevaar leek reëel dat Kraaien een aansluitend doelpunt zou kunnen gaan scoren in dit wel vaker zwakkere kwart van de Hisalisploeg.

Trainer/coach Tabe Roggeveen bracht echter in de twee minuten rust het vuur terug in het team, want in het vierde kwart kreeg Hisalis weer de gebruikelijke  vleugels. Deniz de Jong scoorde binnen de kortste tijd twee keer en voltooide zijn hattrick. En in de slotfase tikte Hidde Kuiper met zijn ogenschijnlijk nonchalante speelwijze de 5-0 binnen op aangeven van Maarten de Wit.

Met deze ruime overwinning mag Hisalis zich met trots winterkampioen noemen; het team staat nu 7 punten los van nummer twee Rijnvliet. Na de zaalhockeycompetitie zal Hisalis eind maart deze koppositie gaan verdedigen om de sprong te gaan maken naar de tweede klasse.

Foto’s: Constant Vink