Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
25

Eerste verlies H1 met 4-5 van Baarn

Nieuws afbeelding
Op 25 september speelde Heren 1 thuis tegen Baarn. De toss zorgde er voor dat Hisalis de eerste helft naar het clubgebouw toespeelde, tegen de voorkeur in. Desondanks zette het thuisteam vanaf de eerste minuut Baarn onder hoge druk op hun eigen helft. Deze verrassingstactiek zorgde ervoor dat Dirk-Jan Remmerswaal al in de derde minuut in een kansrijke positie werd gebracht die helaas niet werd verzilverd. Drie minuten later werd een strafcorner goed tegengehouden door de Baarnse keeper waardoor de stand op 0-0 bleef. Kort hierop werd een uitbraak door Boudewijn Broersen onderschept die vervolgens met een goede pass Jochem van Schieveen kon aanspelen. De middenvelder nam de bal mee de cirkel in en leverde deze af aan naamgenoot Dalhuisen die koelbloedig in de 8e minuut voor de 1-0 zorgt.

Baarn kwam er niet goed uit en Hisalis legde haar spel op, maar de uitbraken van Baarn onmiddellijk spannend. En dat resulteerde in de 11e minuut onverwacht tot het eerste tegendoelpunt. Terwijl Hisalis daar nog mee bezig was, pakte Baarn na de spelhervatting kordaat het initiatief en was binnen 1 minuut de bal opnieuw in het net en kwam Hisalis met 1-2 op achterstand.

Dit motiveerde Baarn die ook in het tweede kwart met goed spel in kansrijke posities kwam. Het spel golfde op en neer en het publiek genoot van het spel. Tot een moment waar Baarn in een overtal de cirkel van Hisalis in kwam en Yorik Dijkhuis een ingreep deed waar de scheidsrechters een overtreding in zagen. Na overleg werd een strafbal gegeven. Gelukkig was de speler van Baarn niet trefzeker, en keeper Dijkhuis zag de bal naast het doel verdwijnen.

Hisalis hervatte direct het spel en bracht de bal snel naar voren waardoor Baarn ook in de cirkel moest ingrijpen. De uitbraak werd beloond met een strafcorner. De strak aangegeven bal werd goed stilgelegd waardoor Boudewijn met een strakke uithaal de 2-2 insloeg tot groot genoegen van het juichende publiek. Het spannende spel ging door en in de laatste minuut kreeg Baarn nog een strafcorner mee die zij uitstekend benutten door de bal hoog in de touwen te pushen. De eerste helft gingen de H1 dus uit met een 2-3 achterstand.

Het derde kwart kenmerkte zich wat met irritaties in beide teams en het was Baarn die hiervan kon profiteren met een doelpunt. Het derde kwart werd met nog een doelpunt voor Baarn afgesloten in een 2-4 achterstand.
In het laatste kwart maakte Baarn de reputatie als strafcornerspecialist waar door er 2-5 van te maken. Maar daarna herpakte Hisalis zich door in de 58e minuut Pepijn de Zwart voor het doel te laten komen en de bal te laten scoren waarmee de achterstand wat kleiner werd 3-5.

Hisalis rook nog kansen en pakte door, en liet 10 minuten goed spel zien. Daarna kwam er een kans uit een strafcorner die door Daniël Dammann werd benut door met een harde slag de plank te raken en de achterstand terug te brengen naar 4-5, wat ook de einduitslag werd.

Wedstrijdverslag: Ron Wijling
Foto’s H1: Auke Hoekstra