Wedstrijdverslagen H1/D1 Apr
23

H1 verliest van kampioen HDS: 1-6

Nieuws afbeelding

Hisalis begon sterk tegen de nummer 1 van de competitie HDS. Dit team uit Den Haag stond al 12 punten los van de nummer 2 en zou bij winst nu al kampioen kunnen worden en promoveren naar de 1e klasse. Het eerste kwart waren beide teams aan elkaar gewaagd en er werd aantrekkelijk hockeyspel op de mat gelegd. Het tweede kwart kreeg HDS een strafcorner mee, Hisalis keeper Stefan Verbeek keerde het eerste schot op doel, maar de bal kwam in de rebound terug bij de spits van HDS die de bal snoeihard hoog het net in sloeg: 0-1.

Tien minuten later kreeg Hisalis een strafcorner, uiteindelijk werd een schot op het doel van HDS gestopt met een voet van een laatste verdediger zodat Hisalis een strafbal mee kreeg. Aanvoerder Boudewijn Broersen aarzelde niet en maakt met zijn hoge push linksboven in het net de gelijkmaker: 1-1.

De tweede helft kwam HDS sterk uit de startblokken: uit een strafcorner werd eerst de 1-2 gemaakt, en kort daarop liep de spits van HDS zich knap vrij van de Hisalis verdediging en wist op het laatste moment nog hard op doel te slaan waarbij de keeper geen kans had: 1-3. Kort daarop brak een HDS aanvaller opnieuw uit en passeerde drie Hisalis verdedigers, maar keeper Verbeek hield zijn schot uit het doel.  Direct daarna lukte het wel met een mooi velddoelpunt: 1-4.

HDS kreeg vleugels en alles leek te lukken. Een nieuwe aanval werd onreglementair door Hisalis afgestopt door hakken op de stick, de strafbal die volgde werd door keeper Stefan Verbeek mooi uit zijn doel geslagen met de handschoen. Het laatste kwart ging HDS door met scoren: eerst uit een aanval over rechts, en daarna vanuit een onmogelijk klein lijkende hoek vanaf de linkerkant zodat de einstand 1-6 werd.

Wedstrijdverslag: Caroline van den Bosch, foto’s H1:  Auke Hoekstra